Drenthe – Theatervoorstellingen


Voor een avondje lekker naar het theater zit u in Drenthe goed. In Drenthe staan de mooiste voorstellingen op het programma, elk jaar staan er weer nieuwe theatervoorstellingen geprogrammeerd. Er is echt voor ieder wat wils. De allerkleinsten kunnen genieten van het jeugdtheater, volwassenen hebben de keuze uit talloze genres waaronder cabaret, dans, muziek en toneel. U vindt bij ons een groot aantal theatervoorstellingen die op dit moment de theaters langs gaan. Een aantal theatergenres hebben wij voor u uitgelicht, bekijk ze hieronder.

Bekijk alle theatervoorstellingen

Drenthe cabaret voorstellingen

Cabaret is waarschijnlijk het meest populaire genre in de theaters in Drenthe en de rest van Nederland. Nederland kent talloze populaire cabaretiers en cabaretières. Enkele oude rotten in het vak zijn Freek de Jonge, Tineke Schouten, Bert Visscher en Youp van ’t Hek. Regelmatig staan zij met hun nieuwe voorstellingen in de verschillende theaters in Drenthe. Ook nieuwkomers krijgen een plaatsje in de agenda en er worden ook cabaretfestivals georganiseerd om nieuw talent te ontdekken.

Drenthe toneel voorstellingen

Het Noord Nederlands Toneel bestaat al zo’n 25 jaar en is een van de vier grote rijksgesubsidieerde theatergezelschappen van het land. Ze zijn het huisgezelschap van de Stadsschouwburg Groningen maar ook in de provincie Drenthe doen ze verschillende theaters aan. Elk jaar trekken hun toneelvoorstellingen ongeveer 40.000 bezoekers. Uiteraard staan er ook nog genoeg toneelvoorstellingen van andere toneelgezelschappen geprogrammeerd, er is voor ieder wat wils.

Drenthe muziek voorstellingen

Ook de muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de theaters in Drenthe. In De Nieuwe Kolk in Assen staat bijvoorbeeld het Noord Nederlands Orkest regelmatig geprogrammeerd met hun klassieke concerten. Ook het Drents Jeugdorkest en het Asser mannenkoor geven hier af en toe acte de présence.