Theaters provincie Drenthe


Zoekt u een theater in de provincie Drenthe? Dan heeft u de juiste website gevonden! In Drenthe vindt u in verschillende plaatsen een theater. Het mag misschien niet de provincie zijn met de meeste theaters, maar de theaters die er zijn hebben alle een programmering om trots op te zijn! U hoeft dus écht niet in de Randstad te zijn voor een cultureel en gezellig avondje uit. In Assen, de hoofdstad van Drenthe, vindt u bijvoorbeeld De Nieuwe Kolk. Dit volledig vernieuwde theater heeft twee theaterzalen waar u terecht kunt voor alle theatergenres.

Bekijk alle theaters in Drenthe

U kunt er onder andere genieten van musicals, toneel, dans, cabaret en opera. Daarnaast zijn er verschillende bioscoopzalen en zijn er mogelijkheden voor het organiseren van onder andere congressen, festivals en bedrijfspresentaties. Ook in onder andere de steden Meppel en Hoogeveen vindt u een theater.

De Tamboer is gevestigd in Hoogeveen en heeft elk jaar zo’n 200 voorstellingen geprogrammeerd. Er is een grote zaal met een capaciteit van 800 zitplaatsen en een kleinere zaal met een capaciteit van 475 zitplaatsen. Elk jaar vinden zo’n 100.000 bezoekers van jong tot oud hun weg naar dit theater.

Theaters provincie Drenthe voor elk genre

Wat zijn úw theatergenres? Beleeft u bijvoorbeeld veel plezier aan een avondje lachen bij een optreden van een cabaretier? Of heeft u liever een muzikale avond bij een muziekvoorstelling van een artiest of een orkest? Bij alle theaters in Drenthe zijn talloze mogelijkheden. Elk theater heeft een eigen unieke programmering.

Van optredens van regionale artiesten tot grote, landelijke musicalproducties, er is echt voor ieder wat wils. Waar bent u naar op zoek? Bent u bijvoorbeeld nieuwsgierig naar welke theatervoorstellingen er in het theater bij u in de buurt staan geprogrammeerd? Of heeft u al een specifieke voorstelling op het oog en vraagt u zich af of u deze in uw favoriete theater in Drenthe kunt bekijken? Wij kunnen u bij deze en meer vragen helpen!